Följ vår...

Därför utannonserades 3DS före E3

Under en frågesession med investerare förra veckan förklarade Satoru Iwata, Nintendos verkställande direktör, varför företaget valde att utannonsera Nintendo 3DS före E3 2010-mässan i mitten av juni (via Andriasang).

Tydligen ville Nintendo att tredjepartsutvecklare skulle ha mjukvara att visa upp på E3, och därför var de tvungna att underrätta utvecklare om den nya konsolen och dess funktioner. Hellre än att låta information läcka till allmänheten och ge upphov till vilda spekulationer bestämde de sig för att avslöja Nintendo 3DS i ett pressmeddelande. Förhoppningsvis innebär det att det kommer att finnas titlar från andra utvecklare än Nintendo på mässan.

Iwata sade även att det finns en möjlighet att konsumenterna kommer att vara tveksamma till att köpa ett Nintendo DS nu när 3DS har utannonserats, speciellt i Nordamerika. Han tror dock inte att det kommer att ha någon större påverkan på försäljningen, då de som köper ett DS i dagsläget inte tillhör samma grupp av konsumenter som kommer att köpa 3DS när det släpps.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig