Följ vår...

Nintendo tänker förhindra piratkopiering på 3DS

I samband med ett möte med investerare i fredags sade Satoru Iwata, verkställande direktör för Nintendo, att företaget har planer på att förhindra piratkopiering på deras bärbara konsoler. Planerna kommer att verkställas när företaget lanserar sin nästa bärbara konsol; Nintendo 3DS. Det rapporterar Fortune.

Satoru Iwata var inte villig att berätta vad dessa planer inbegriper. Han uttryckte dock en oro över att piratkopiering börjar bli mer och mer accepterat bland allmänheten.

“We fear a kind of thinking is become widespread that paying for software is meaningless,” he said. “We have a strong sense of crisis about this problem.”

I april publicerade Nintendo en rapport i vilken de påvisade att piratkopiering var orsaken till minskad mjukvaruförsäljning i Europa. Enligt företaget har det piratkopierats mjukvara till konsolen sammanlagt 238 miljoner gånger.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig