Följ vår...

Undersökning: Nintendo bör vara rädda för iPad

iPad

Igår berättade vi att Reggie Fils-Aime, chef för Nintendo of America, har sagt att Nintendo inte tror att Apples iPad kommer att påverka försäljningen av Nintendo DS. Enligt en underökning genomförd av Morgan Stanleys Kate Huberty (via Fortune) kan det dock vara en förhastad slutsats.

Undersökningen, som frågade människor om de planerade att köpa iPad istället för någon annan pryl, visar att 17 procent av de tillfrågade planerar att hoppa över bärbara spelkonsoler och köpa ett exemplar av Apples tabletdator istället.

Igår visade en rapport från Parker Consulting att Nintendo DS-försäljningen i Storbritannien har minskat med 35 procent under det senaste året. Företagets sammanlagda intäkter internationellt följde samma trend; de har fallit med 22 procent sedan 2009.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig