Följ vår...

Nintendos omsättning har minskat med 18%

Nintendo har publicerat en finansiell översikt över de tolv månader som slutade den 31 mars 2010, och siffrorna visar att företagets omsättning har minskat med 18 procent till 229 miljarder yen jämfört med förra året. Intäkterna föll med 22 procent, från 1,84 miljarder yen till 1,43 miljarder yen.

Företaget menar att det minskade priset på Nintendo Wii, bristen på starka titlar under det första halvåret och den starka yenen ligger bakom de minskade intäkterna. Nintendo blickar dock alltjämnt framåt, och hävdar att Nintendo 3DS, Super Mario Galaxy 2, Wii Vitality Sensor och Metroid: Other M kommer att leda till bättre resultat under det här finansåret.

Du hittar hela rapporten här.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig