Följ vår...

Nintendo DS-försäljningen passerar GameBoy

GameBoy Micro

Livstidsförsäljningen för Nintendo DS har nu passerat livstidsförsäljningen för GameBoy.

Milstolpen avslöjas i rapporten för Nintendos senaste finansår, som släpptes tidigare den här morgonen. Nintendo DS har nu sålts i 129 miljoner exemplar; GameBoy såldes i drygt 118 miljoner exemplar under konsolens 21 år på marknaden. Nintendo DS släpptes i november 2004.

Den första GameBoy-modellen nådde marknaden i april 1989, och blev snart en internationell succé. Under åren har ett flertal olika GameBoy-modeller lanserats, och den sista – GameBoy Micro – släpptes i september 2005. Den blev dessvärre inte riktigt lika populär som föregångarna. Strax efter lanseringen av Micro sade Nintendo att de inte hade några planer på att återvända till varumärket i framtiden.

Du hittar mer information om Nintendos hårdvaruförsäljnong under de senaste tolv månaderna här. Vill du ha ännu fler siffror kan du alltid läsa Nintendos rapport.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig