Följ vår...

27 miljoner sålda DS på tolv månader

Nintendo har presenterat sin finansrapport från räkenskapsåret 2010, och i den hittar vi siffror över hur många exemplar som Nintendo Wii och DS har sålts i hittills.

Under de tolv månader som slutade den 31 mars såldes det över 27,1 miljoner exemplar av Nintendo DS, vilket innebär att den bärbara konsolen nu har sålts i 129 miljoner exemplar under hela sin livstid. Konsolen släpptes i november 2004.

Nintendo Wii såldes i 20,5 miljoner exemplar under samma tidsperiod, vilket placerar konsolens livstidsförsäljning på drygt 70,9 miljoner exemplar. Det blir många exemplar av Wii Sports. Nintendo Wii släpptes i november 2006.

Trots de imponerande siffrorna minskade Nintendos omsättning med 18 procent under räkenskapsåret. För mer information om Nintendos senaste tolv månader, klicka här.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig