Följ vår...

Gamestop lackar ur över Wii-läcka

Nintendo Wii

Tidigare den här veckan läckte en eller ett par Gamestop-anställda en bild som visade att spelbutikskedjan kommer att dra igång en kampanj för svarta Nintendo Wii-enheter i USA någon gång i framtiden. Det hade varit en ganska harmlös läcka, om Nintendo hade tillkännagivit att det svarta paketet är på väg till USA – vilket de inte har.

Tidigare idag skickade Gamestop ut ett upprört e-postmeddelande till företagets anställda, i vilket ledningen underströk vikten av att anställda inte läcker ut information om kommande produkter. Det dröjde inte lång tid innan någon bestämde sig för att skicka in meddelandet till Kotaku. Du hittar det nedan.

”As you know, there is a lot of rumor and speculation about various new products and titles launching this year. One of these is the Black Wii. Various blogs and internet sites are raising awareness about this product. Gamestop stores and associates should not proliferate these rumors. Today, you received POP for your windows regarding the Black Wii. Somehow, a picture of this appeared on the internet. It may seem cool to be in the know and feel compelled to share something like this. Nothing can be further from the truth. All activity like this does is hurt our reputation with publishers and manufacturers and potentially hurts our company. Until Nintendo decides to announce THEIR product, there should be no discussion of it with customers, period. If they ask, ‘It’s not appropriate to comment on speculation and rumor’ should be the answer. The POP should be secured in the back room and left there until further notice. ANY violation of these will be treated with the most aggressive consequences. I believe strongly in the field organization, but I am as disappointed as I have been in my tenure here in how we are handling this. I am trusting that your professionalism will result in no further issues.”

Enligt Kotakus källor ska Nintendo ha hotat att dra tillbaka samtliga Nintendo-produkter från Gamestops hyllor när bilden på paketet offentliggjordes. Hur ihåligt hotet än var – Nintendo kan inte gärna sluta distribuera produkter till en av deras största återförsäljare – bestämde sig Gamestop alltså för att läxa upp sina anställda med det ovanstående e-postmeddelandet. Om det kommer att hjälpa lämnar vi osagt.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig