Följ vår...

SEGA West säger upp 73 anställda

Mike Hayes, chef för SEGA West, har avslöjat att företaget genomgår en restrukturering som kommer att leda till att 73 SEGA-anställda förlorar jobbet. 36 av de anställda är lokaliserade i San Francisco, och de resterande 37 anställda jobbar vid företagets London-studio. Totalt motsvarar det tolv procent av SEGA Wests arbetsstyrka.

Restruktureringen avser att förbättra SEGA:s möjligheter att hävda sig i marknaden för nedladdningsbara titlar till PC, konsoler och mobila plattformar.

“We’ve been going through the planning process the past 6 months, taking a look at the future of the market and where we think our investments need to be,” sade Hayes. “It’s no surprise that the share of digital is growing as an overall part of the video game business, so we decided we have to invest more in that specific area, and notably, we had to get our business groups appropriately sorted to provide the right focus.“

”Traditionally, Sega of America and Sega Europe had been running a dual company where both would look at traditional goods and both would look at the digital side. What we decided to do is to make San Francisco the kind of hub for our digital efforts, and therefore make London the hub for the traditional packaged goods part.”

“I would stress, however, that this is very much administrative reorganization, because clearly we want to be very successful with digital globally. Likewise, we want to continue to be successful with traditional goods. So the reorganization allows us to be much more efficient in terms of our costs, but probably more importantly in the way that we can look at the future business.”

Enligt Hayes kommer restruktureringarna inte att leda till att SEGA släpper färre titlar i butik, och han lovar också uppsägningarna inte att påverka några av företagets nuvarande projekt.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig