Följ vår...

SEGA slutar inte med hardcore-spel till Wii

MadWorld

Med titlar som The Conduit, House of the Dead: Overkill och MadWorld har SEGA varit en av de utgivare som har satsat mest aggressivt på hardcore-titlar till Nintendo Wii, men trots höga betyg och reklamkampanjer lyckades SEGA inte få konsumenterna att plocka fram plånböckerna. I början av januari sade en SEGA-representant att de på grund av det ”troligen inte” kommer att släppa fler spel riktade till den målgruppen.

Sedan, för ett par veckor sedan, utannonserade företaget förstapersonsskjutaren Conduit 2. Kommer SEGA att sluta med hardcore-spel eller inte? SEGA West-chefen Mike Hayes förklarar.

“To be blunt, there were some erroneous quotes that went out. They did come from Sega personnel but they weren’t appropriate or accurate. I did speak to a lot of the European press, saying ‘Please ignore all that.’”

“With Tournament of Legends we’ve definitely brought that down to more like a T-rated level. So there’s a viable market there. Is it going to be as big as the Teen or Mature market that exists on the Xbox 360 or PS3 platforms? Certainly not. Is it viable, because the cost of development on the Wii is significantly less than those other platforms? Then, potentially the answer is yes.”

SEGA planerar alltså att sats på spela till en målgrupp som är något yngre än den som MadWorld och House of the Dead: Overkill riktades till. Conduit 2 släpps i höst.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig