Följ vår...

Rykte: Nintendo 3DS släpps i oktober

Enligt ”UK industry sources” som spelsajten CVG har pratat med kommer Nintendos nästa bärbara, Nintendo 3DS, att släppas i oktober.

Nintendo tillkännagav konsolen förra månaden, och kommer att avtäcka den på E3-mässan (Electronic Entertainment Expo) som anordnas i Los Angeles i mitten av juni. Företaget har tidigare sagt att de kommer att släppa den under det här finansåret. Det översätts till ”innan mars 2011”. Oktober är sex månader innan mars 2011 och tre månader innan julhandeln drar igång, vilket skulle ge Nintendo ordentligt med tid att få ut konsolen i butikerna innan ruschen drar igång.

En ”very senior publishing source” kommenterade den nya informationen om konsolens releasedatum med följande yttrande:

”It’s a surprise – we were expecting it much closer to Christmas. But I suppose it gives Nintendo the opportunity to get it front and centre in people’s minds nice and early.”

”In my experience, you don’t launch a product that early to Christmas unless you’re confident in it – and going to spend a lot of money on it. We’re reassured that Nintendo is going to give it some decent backing in Q4.”

Det stora dragplåstret med Nintendo 3DS är att den kommer att kunna visa 3D-grafik (á la Avatar) utan att kräva att användaren bär 3D-glasögon. Den kommer även att vara bakåtkompitabel med tidigare Nintendo DS-titlar.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig