Följ vår...

Miyamoto kanske aldrig pensionerar sig

Shigeru Miyamoto

Shigeru Miyamoto, Nintendos legendariske speldesigner och mannen bakom spelserier som The Legend of Zelda och Mario, är nästan 60 år gammal. Men trots att Miyamoto inte blir yngre har han inga planer på att pensionera sig. Han berättar att han förstår att han så småningom kommer att sluta jobba för Nintendo, men han kan inte föreställa sig att han någonsin kommer att sluta göra spel.

”Well, I am one of the company workers and the company has to retire me some time”, sade han till magasinet GamesTM. ”So from that perspective, yes I may have to retire from Nintendo some day.”

”But when I look around and see how aged cartoonists continue to work on their manga and how movie directors create new movies all the time, I understand that they would never retire. And by the same token, I guess I will still be making games somehow. The only question is whether the younger people will be willing to work with me at that far point in the future.”

Med tanke på hur vördad Shigeru Miyamoto är, inte bara i Japan utan också internationellt, tvivlar vi på att han kommer att få några problem med att hitta folk att arbeta med. Hans nästa stora projekt, Super Mario Galaxy 2, släpps den 11 juni här i Sverige.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig