Följ vår...

Fitnessföretag stämmer Nintendo

Ett fitnessföretag baserat i Maryland, USA har stämt Nintendo för att tillverka tillbehör och spel som bryter mot två av deras patent. Produkterna som omnämns i stämningen är Wii Fit, Wii Fit Plus, Wii Balance Board, Wii Remote, Wii Nunchuck, Wii MotionPlus, Wii Wheel och Wii Zapper.

Enligt stämningen träffades Nintendo och Interaction Labs – företaget bakom stämningen – 2007 för att diskutera funktioner i kommande Wii Fit som företaget ansåg skulle bryta mot patenten, men Nintendo ska ha ”knowingly or with reckless disregard” valt att släppa produkten utan att ha förändrat eller plockat bort funktionerna.

Interaction Labs vill att domstolen ska fastställa att Nintendo har inkräktat på patenten, införa ett föreläggande mot framtida överträdelser och ålägga Nintendo att kompensera företaget. Hela stämningen kan läsas här.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig