Följ vår...

Olin: DS är ”the number one portable”

Nintendo DS

Joseph Olin, chef för det brittiska branschorganet Academy of Interactive Arts and Sciences, har konstaterat att även om Apple råkar sälja ett par miljoner Apps via iPhone och nylanserade iPad är Nintendo DS fortfarande världens populära bärbara spelplattform. De som glömmer bort det är ”löjliga”, menar han.

”What everybody seems to forget is that despite its popularity, the iPod and iPhone are not the number one portable entertainment platforms: it’s the DS,” sade han,” and those who forget that are silly.”

“I don’t think Nintendo’s concerned with the iPod and iPhone, but they are very aware people make choices all the time, and the good thing is that you can still own both and do different things on them”.

Nintendo DS lanserades i Japan den 2 december 2004 och nådde oss européer i mars året därpå. I början av året tillkännagav Nintendo att konsolen har sålts i 40 miljoner exemplar i Europa, vilket innebär att den är Europas snabbast säljande konsol någonsin.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig