Följ vår...

Ngmoco om iPad: konsoltillverkare ”bör vara oroade”

iPad

Neil Young, verkställande direktör för iPhone-utvecklaren ngmoco, tycker att tillverkare av både netbooks och spelkonsoler bör vara oroade över Apples kommande tabletop-dator iPad.

”We think ultimately, it [iPad] can occupy a space in the home that puts its arms around the laptop, or the netbook in particular, and home video game consoles. My guess is this will be used as a multi-purpose device. If you’re a netbook manufacturer, you have to be concerned. If you’re the third place video game console manufacturer, I think you have to be concerned as well.”

I just det här fallet talar Young om huruvida Sony bör hålla ett öga på iPad, men många har tidigare gjort gällande att både iPhone och iPad kan vara skäl till oro för Nintendo. Michael Pachter, analytiker hos Wedbush Morgan, är inte lika övertygad om iPads möjligheter.

”It won’t beat a console experience for a long time,” sade han.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig