Följ vår...

Sharp tillkännager Nintendo 3DS-skärmen

Bildskärmstillverkaren Sharp har precis tillkännagivit en touchscreen-skärm som kan visa upp både traditionella 2D-bilder och 3D-vyer utan att ställa några krav på att åskådarna bär 3D-glasögon. Låter ungefär som skärmen som Nintendo använder i deras nytillkännagivna Nintendo 3DS, inte sant?

“Sharp Corporation has developed a 3D touchscreen LCD featuring the industry’s highest brightness that can switch between 2D and 3D modes. Users can view 3D images without the need to wear special glasses, making this LCD ideal for mobile devices such as digital cameras, mobile phones, and smartphones,” sade Sharp.

“The newly developed 3D LCD uses a parallax barrier system to display 3D images. This parallax barrier, which has a series of vertical slits, is incorporated into an ordinary LCD to control the path of light reaching the right and left eyes, thus creating a sense of depth. However, the conventional 3D LCD with this system had difficulty in displaying high-quality images in 3D mode.”

När Nintendo först tillkännagav Nintendo 3DS ryktades det att företaget skulle använda en skärm med ett parallax barrier-system av Sharp-fabrikat. Även om varken Sharp eller Nintendo har officiellt bekräftat ett samarbete ännu verkar det som att så är fallet.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig