Följ vår...

Analytiker: Nintendo 3DS ”krockar” med DSi XL

Nintendo DSi XL

Billy Pigeon, senior analyst hos M2 Research, tror att tillkännagivandet av Nintendo DS-uppföljaren Nintendo 3DS kommer att förpassa den nya DS-modellen Nintendo DSi XL till historieböckerna bara några veckor efter att den har släppts i Europa och USA.

“Apparently, the Japanese press was all over it and talked with suppliers there and Nintendo just wanted to get out ahead by breaking the news to prevent a leak. Does it clash with the DSi XL? Yes it does.”

“The XL is old news, however, in Japan – and Nintendo is a very Japan-centric organization. This is just the corporate parent in Japan maybe not acting in the best interest of Nintendo of America,” förklarade han.

Billy Pigeon sade också att Nintendo DSi XL och Nintendo 3DS tveklöst kommer att följas av prissänkningar på de äldre Nintendo DS-modellerna; glada nyheter för de som inte är intresserade av extra stora eller tredimensionella skärmar.

2 kommentarer

  1. Peter skriver:

    Jag tror faktiskt inte att DSi XL-försäljningen kommer att påverkas något märkbart av det här.
    Det är fortfarande ett år innan 3DS släpps och DSi XL riktar sig främst kanske till älkdre och de som inte har så stor koll på vad som händer i nyhetsväg inom spelvärlden.

  2. Anders Norén skriver:

    Jag är böjd att hålla med.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig