Följ vår...

Fils-Aime: Därför behöver du en DSi XL

Nintendo DSi XL och Nintendo DSi

Med Nintendo DS-uppföljaren Nintendo 3DS på väg, finns det verkligen någon anledning för spelintresserade att investera i den nysläppta Nintendo DS-modellen DSi XL? Reggie Fils-Aime, chef för Nintendo of America, verkar tycka det.

”The DSi XL is a form factor addition to our line up,” sade Fils-Aime. ”We are not representing it as a revolution. Having said that, once you use the DSi XL you won’t go back. I haven’t gone back. For me to give up those big beautiful screens is not going to happen.”

Men trots att de nya 4,2-tumsskärmarna är en trevlig bonus är de inte den främsta anledningen till att folk bör köpa Nintendo DSi XL, menar Reggie.

”In our mind, the big advance with the DSi XL, besides the obvious – the larger screens, is actually the wider view angle,” sade han. ”We think making portable gaming more social is a big opportunity and I say this from experience. When you are working on a Zelda puzzle and your spouse, your significant other, son, daughter, want to see what’s going, that’s awfully tough, versus now with this wider viewing angle sitting literally side-by-side on a couch, it is a great experience.”

Tidigare den här veckan sade Jesse Divnich, analytiker hos EEDAR, att tillkännagivandet av nya Nintendo 3DS är ”olyckligt” för Nintendo DSi XL-modellen.

En kommentar

  1. Spel-Malmer skriver:

    Lustigt att de då presenterar 3DS, med en skärmteknologi som knappt ser särskilt bra ut framifrån (har testat en Fuji 3D kompaktkamera med sån teknik i) och har mycket begränsad viewing-angle.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig