Följ vår...

Game Freak: Pokémon behöver nya inslag

Pokémon HeartGold/SoulSilver

Shigeki Morimoto, regissör hos Pokémon-utvecklaren Game Freak, har sagt att den beroendeframkallade spelserien kommer att behöva blanda det familjära med ”nya element” för att behålla konsumenternas gunst.

”I consider every possibility. I think the games need something familiar combined with new elements.”

Junichi Masuda, producenten för kommande Pokémon Heartgold/SoulSilver, utvecklade Morimotos resonemang.

”If we thought totally reinventing the series would be attractive enough, we would definitely try. But, if we want to simply try something new, then, I just add those ideas to a new series. I always try to create a game that anybody, including those who have never played before, can enjoy.”

Pokémon HeartGold och Pokémon SoulSilver – ironiskt nog remakes av tidigare spel i serien – släpps imorgon, och att döma av tidiga amerikanska recensioner har du all anledning att hala fram plånboken. De första svenska recensionerna bör dyka upp inom några dagar.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig