Följ vår...

Nintendo avslöjar Nintendo 3DS

Nintendo DSi

Uppdaterat: Nintendo avtäckte Nintendo 3DS på E3 2010. Du hittar informationen från presskonferensen här.

Ursprungligt inlägg: Nintendo har precis tillkännagivit Nintendo 3DS; den officiella uppföljaren till Nintendo DS. Avslöjandet gjordes av Satoru Iwata, företagets verkställande direktör, genom en rapport riktad till investerare. Den följdes inom kort av ett officiellt pressmeddelande som du hittar i slutet av den här artikeln.

Huvudattraktionen i Nintendo 3DS – som är konsolens arbetsnamn – är att den kommer att ha teknik som låter oss uppleva 3D-grafik á la Avatar utan att vi behöver bära 3D-glasögon. Nintendo 3DS kommer också att vara bakåtkompatibel med befintliga titlar i Nintendo DS-biblioteket. Mycket mer än så vet vi inte i dagsläget, men Nintendo har lovat att de kommer att dela med sig av mer information om deras nya bärbara på E3-mässan i juni. Det blir en lång vår.

I brist på kunskap är det fritt fram att spekulera och vidarebefordra rykten, och om man ska tro inlägg på forumet NeoGAF – vilket vanligtvis inte är att rekommendera – råkade ett par Nintendo-utvecklare på Game Developers Conference prata bredvid munnen. Det här är vad de ska ha berättat om Nintendo 3DS:

 1. Two screens, with virtually no seam between them when open
 2. Screens are larger and higher resolution, but exact resolution is unknown
 3. Powered by nVidia Tegra
 4. Roughly as powerful as a Gamecube, and apparently similar to program for
 5. Uses carts – believed to be same physical size as DS/DSi carts, only with different guts
 6. Due out in 2010 in at least one territory
 7. Accelerometer for motion control

Observera att det här bara är rykten (som att man kan bli rik på pokersidor), och bör behandlas därefter – med ett par skopor salt. Nintendo 3DS kommer att finnas på butikshyllorna innan mars 2011. Pressmeddelandet följer.

Nintendo Co., Ltd.(Minami-ward of Kyoto-city, President Satoru Iwata) will launch “Nintendo 3DS”(temp) during the fiscal year ending March 2011, on which games can be enjoyed with 3D effects without the need for any special glasses.

“Nintendo 3DS”(temp) is going to be the new portable game machine to succeed “Nintendo DS series”, whose cumulative consolidated sales from Nintendo amounted to 125million units as of the end of December 2009, and will include backward compatibility so that the software for Nintendo DS series, including the ones for Nintendo DSi, can also be enjoyed.

We are planning to announce additional details at E3 show, which is scheduled to be held from June 15, 2010 at Los Angeles in the U.S.

En kommentar

 1. Peter skriver:

  Spännande!
  Plötsligt kändes det ännu lite jobbigare att vänta på E3.
  Nintendo kommer verkligen ha så mycket att säga på E3.
  Skall bli riktigt kul.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig