Följ vår...

Miyamoto: Super Mario Galaxy 2 var Super Mario Galaxy 1.5 från början

Super Mario Galaxy 2

Nintendos Shigeru Miyamoto har avslöjat att deras kommande Nintendo Wii-plattformare Super Mario Galaxy 2 från början snarast var Super Mario Galaxy 1.5; banor från föregångaren fick nya stjärnor och befintliga stjärnor redigerades och flyttades runt. En tid in i utvecklingen insåg de dock att de hade tillräckligt många idéer för att motivera en riktig uppföljare.

“As soon as we completed Super Mario Galaxy, we thought we weren’t able to include a lot of the new ideas that we really wanted to. As soon as the project was over, we started making something that we might call version 1.5. We did things like moving or adding stars to levels that were already available.”

”As we made progress with this 1.5, we realized that there were too many things to fit into a version 1.5. That made us realize we should start from scratch and make Super Mario Galaxy 2. That’s how we started working on the game…”

”Usually we wait until the advent of new hardware, but for this time around, because there were so many ideas we were not able to include in the first volume, we thought we should make a sequel to that.”

En av skillnaderna mellan Super Mario Galaxy och Super Mario Galaxy 2 är att den senare, till skillnad från föregångaren, kommer att sakna hubbvärld. Det berättade Shigeru Miyamoto igår. Super Mario Galaxy 2 släpps till Nintendo Wii den 11 juni.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig