Följ vår...

Första Nintendo 3DS-detaljerna kommer från Japan

Japanska tidningar har publicerat de första detaljerna om den nyligen tillkännagivna Nintendo 3DS; Nintendos kommande bärbara konsol med kapacitet att visa upp 3D-grafik á la Avatar och bioaktuella Alice i Underlandet. Observera att informationen ännu inte har kommenterats av Nintendo.

Enligt tidningen Nikkei kommer Nintendo 3DS att ha analoga joysticks och två skärmar på fyra tum vardera; något mindre än Nintendo DSi XL vars skärmar är 4,2 tum. Tidningen påstår även att konsolen kommer att ha bättre batteritid och WiFi-funktionalitet.

En annan japansk tidning, Asahi, har rapporterat att konsolens skärmar kommer att vara av Sharp-fabrikat och använder en teknik vid namn “parallex barrier LCD” som redan har inkluderats i ett par mobiltelefonmodeller i Japan men är ”olämplig” för TV-apparater.

Observera att Nintendo varken har bekräftat, dementerat eller kommenterat något av det här ännu. I värsta fall får vi vänta till juni och E3-mässan i Los Angeles innan vi får veta mer; det är där Nintendo förväntas visa upp konsolen för första gången. För mer information (och rykten) om Nintendo 3DS, läs Nintendo avslöjar Nintendo 3DS.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig