Följ vår...

Analytiker: Nintendo 3DS-tillkännagivandet är ”olyckligt” för DSi XL

Nintendo DSi XL

Tidigare idag tillkännagav Nintendo en ny, bärbar konsol vid namn Nintendo 3DS; uppföljaren till Nintendo DS som kommer att erbjuda riktig 3D-grafik (á la Avatar) när den släpps innan mars 2011. Den nya konsolen kommer att vara bakåtkompitabel med tidigare DS-spel och bjuder på två fyratumsskärmar. Timingen för tillkännagivandet har dock fått en del spelare att höja på ögonbrynen. I början av den här månaden släppte Nintendo en ny modell av Nintendo DSi vid namn XL i USA och Europa.

Kommer det faktum att startskottet för en helt ny Nintendo DS-generation går nästa år få spelarna att låta bli att köpa Nintendo DSi XL? Enligt Jesse Divnich, analytiker hos EEDAR, kunde Nintendos timing inte ha varit sämre. Han är dock inte säker på att det kommer att påverka DSi XL-försäljningen.

”It is unfortunate for the Nintendo DSi XL, new hardware announcements certainly impacts consumers’ willingness to purchase old hardware that may be ‘obsolete’ in less than a year. But I am sure people plan on not buying the Nintendo DSi XL just as much now as they did yesterday.”

Så varför valde Nintendo att tillkännage Nintendo 3DS just nu? Divnich förklarar:

”Gamers have been patiently waiting for an announcement on what will succeed the Nintendo DS. Three years ago I remember seeing people bust out their Nintendo DS at the airport, on trains, waiting in-line. Now recently, I’ve noticed more and more are turning to the iPhone to quench their entertainment thirst.”

”Also, the DS is plagued with piracy,” fortsätter Divnich, ”something that Nintendo can barely control. Their only true power-move to stop piracy is to simply start all over again with new hardware.”

Med det sagt, kommer konsumenterna att lätta på plånböckerna för att komma över ett Nintendo 3DS?

”I don’t think its success will come into question. Release a new Mario title, promise us a new Link game is on the way, and dazzle us with Donkey Kong in 3D, and gamers will line-up around the block to buy one.”

Tidigare idag avslöjade Nintendo att Nintendo 3DS kommer att vara spelbart på E3 2010 i juni. Bortsett från det, och den information som du hittar högre upp i artikeln, vet vi inte mycket om Nintendo 3DS i dagsläget.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig