Följ vår...

Miyamoto om möjligheterna med Wii Vitality Sensor-stöd i nya Zelda

Wii Vitality Sensor

Shigeru Miyamoto, mannen bakom Mario- och Zelda-spelserierna, har diskuterat möjligheterna i att kombinera Nintendos kommande tillbehör Wii Vitality Sensor, som bland annat känner av spelarens puls, med det nya Zelda-spelet.

“Whenever we are going to use any new device it is possible to expand the appeal to those who are new to the videogaming world. At the same time, however, it is also fun to think of ways in which we might apply that new technology to existing forms of gameplay – just like the way we are working on the new Legend Of Zelda together with Wii Motion Plus.

As you become more scared, the enemies become even tougher. So maybe you might like to ask me to incorporate the Vitality Sensor into Zelda so that as you become more scared, the enemies become even tougher.”

Det här låter som ett exempel ämnat att illustrera en poäng snarare än en konkret gameplayidé, men tanken är likväl intressant. Wii Vitality Sensor tillkännagavs på E3-mässan i juni och saknar fortfarande releasedatum. Förhoppningsvis får vi se ett par exempel på hur tillbehöret kan användas på det här årets E3.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig