Följ vår...

Ubisoft funderade på att byta namn på Red Steel 2

Efter att den första titeln i serien sågades av en enad kritikerkår är Red Steel inte ett varumärke som spelare förknippar med kvalitet och spelglädje. Ubisoft är väl medvetna om detta, och berättar i en ny intervju att de länge övervägde att begrava det och lansera uppföljaren – Red Steel 2 – som en helt ny spelserie. I slutändan beslutade de dock att låta den svärdsvingande uppföljaren behålla seriens slitna namn. Varför, undrar du?

“Well, the question has certainly come up,” sade creative director Jason Vandenberghe i en intervju med Nintendo World Report. “But let me put it to you this way: if I was here, getting ready to release a different game, (call it ‘Blue Iron’) a first-person sword-and-gun fighting game exclusively for the Wii, made by the Red Steel team, shipped by Ubisoft, I’m going to assume your first question would be, ‘oh, you mean like Red Steel?’”

“Yeah, kinda like Red Steel. We actually spent a good chunk of time talking with our fans about the first game, and it was clear to us that, regardless of the ‘official’ meaning of the name, what ‘Red Steel’ meant to most people (and, in fact, to us) was the promise of truly physical sword-fighting gameplay, with guns. I think (I hope) that it will always mean that.”

Red Steel 2 släpps i svenska spelbutiker den 26 mars.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig