Följ vår...

Pachter: Nintendo DSi XL blir inte framgångsrik vid lanseringen

Michael Pachter, analytiker hos Wedbush Morgan, har sagt att han inte tror att den nya Nintendo DS-modellen XL kommer att bli framgångsrik vid lanseringen. Den främsta anledningen till det, enligt Pachter, är dess höga pris – bara hundralappen dyrare än ett Nintendo Wii och flera hundra kronor dyrare än den vanliga Nintendo DS.

“I think that the price point of all DS products are too high, and think that a price increase for the DSi XL is not going to sit well with consumers,” sade han. “The difference in price between the DS Lite and the XL is $60, and I’m not sure that bigger screens provide the value that Nintendo thinks.

“The difference between the DSi and the XL makes sense, but all three models are due for a cut, the DS to around $99, the DSi to $129, and the XL would then make more sense at $149. I don’t think it will be a success at launch, since it costs only $10 less than a Wii.”

Under gårdagens presskonferens i San Francisco avslöjade Nintendo att Nintendo DSi XL kommer att släppas med tre medföljande spel till ett rekommenderat pris motsvarande 190 dollar; runt 1 400 kronor. Släng på den svenska momsen så har du en uppfattning om hur mycket Nintendo DSi XL kommer att kosta när det släpps här i Sverige.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig