Följ vår...

Analytiker: Wii behöver en prissänkning

Trots att Nintendo nyligen tillkännagav att de kommer att sänka priset på Nintendo Wii från 249 dollar till 199 dollar menar Mike Hickey, analytiker hos Janco Partners, att prissänkningen inte kommer att vara tillräcklig om Nintendo planerar att konkurrera med Microsofts och PlayStations kommande rörelsekontroller.

“Importantly, Nintendo built the majority of their casual mass market oriented installed base from a $250 price point. We believe Nintendo needs to cut the price of their console from $200 to $150 immediately, as they should establish as meaningful of an installed base as possible before the Natal and Arc are introduced,” sade han.

“We believe they also need to generate strong hardware sales momentum into their competitors release or face the draconian consumer perception of the Wii having a dramatically reduced entertainment value proposition over a faded technology innovation; Rock Band anyone?”

Du hittar fler mörka förutsägelser om Nintendo Wii:s framtid i Industrygamers intervju med Hickey.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig