Följ vår...

Nintendo vinner strid mot fildelare om New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii

Nintendo of Australia har tillkännagivit att de har vunnit den stämning som de lämnade in mot James Burt för att ha fildelat New Super Mario Bros. Wii.

När New Super Mario Bros. Wii laddades upp på nätet den 6 november, en vecka innan spelet släpptes, var James Burt först med att ladda ned spelet och dela med sig av det till andra fildelare. Nintendo lyckades fastställa att James Burt var skyldig till piratkopiering, och den 23 november gav en husrannsakan företaget det bevis Nintendo behövde för att stämma honom.

Den australienska domstolen har nu ålagt James Burt att betala Nintendo 1,5 miljoner australienska dollar för uteblivna intäkter, vilket motsvarar nästan tio miljoner kronor. Sensmoralen i berättelsen? Köp dina spel istället. Mycket billigare.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig