Följ vår...

High Voltage Software går multiplattform

Kerry Ganofsky, verkställande direktör för High Voltage Software, har berättat att företagets tid som utvecklare av exklusiva Nintendo Wii-titlar är över. De har nu börjat jobba på PC-, Xbox 360- och PlayStation 3-versioner av deras kommande Nintendo Wii-shooter The Grinder.

“Our secret is out! Grinder is no longer a Wii exclusive. We plan to ship on Xbox 360, Sony PS3, and PC as well,” sade Kerry Ganofsky i en intervju med IGN.

Helomvändningen kan vid en första anblick tyda på att deras Nintendo Wii-exklusiva förstapersonsskjutare The Conduit från förra året inte sålde så bra som de hade hoppats, men Ganofsky menar att så inte är fallet.

“We are extremely proud of the sales for The Conduit, with over 350,000 copies sold, numerous ‘best-of 2009′ nods, and over a million hours played according to the Nintendo Channel, we are the go-to FPS on the Wii,” sade han.

“If you look at the sales for the games that are lumped in as ‘hardcore’ titles for the Wii (Silent Hill, Dead Space, et al), you’ll notice that sales for those types of games are low across the board.”

Att förvandla ett Nintendo Wii-spel till en fullfjädrad Xbox 360- och PlayStation 3-titel är dock inget man gör över en natt, och därför är det föga förvånande att The Grinder nu planeras att släppas vid Halloween 2011.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig