Följ vår...

Det vet vi om det nya Zelda-spelet till Nintendo Wii


För ett par dagar sedan sade Satoru Iwata, verkställande direktör för Nintendo, att det nya Zelda-spelet till Nintendo Wii kommer att släppas i slutet av 2010. Något som slog mig när jag läste intervjun i fråga är att vi fortfarande vet mycket litet om spelet, speciellt med tanke på att det ska släppas inom tolv månader, och den information som faktiskt har letat sig ut ur Nintendos högkvarter i Kyoto har sipprat ut lite i taget. Det är svårt att få en bild av vad det nya Zelda-spelet faktiskt kommer att bli för något.

Ur den tanken sprang insikten att den lilla information som har nått allmänhetens ögon och öron bör sammanfattas någonstans. Ha i åtanke att delar av den här information härstammar från flera år gamla intervjuer, och mycket av det här kan ha förändrats. Först när spelet tillkännages kan vi veta säkert vad som faktiskt gäller. Med det sagt; det här är vad vi vet i dagsläget om det nya Zelda-spelet.

 • Spelet har varit i utveckling sedan tidigt 2006. Det innebär att det – om det släpps i år – kommer att varit i utveckling i drygt fem år. [Källa]
 • Shigeru Miyamoto vet att spelet kommer att behöva erbjuda nya idéer. Evolution snarare än revolution, dock, understryker Miyamoto – seriens skapare. [Källa]
 • Zelda DS-teamet är till viss del inblandade i utvecklingen. Som beskrivet av Shigeru Miyamoto: ”[…] we’re having some switching of people in and out”. [Källa]
 • Link är äldre än någonsin, och spelets handling är helt separat från den i Twilight Princess. Bekräftades i en intervju vid E3 2009. [Källa]
 • Det faktum att svärdet saknas på konceptbilden är centralt för handlingen. Bilden publicerades under E3 2009, och är det enda vi har sett av spelet hittills. Du kan se den i hög upplösning här. [Källa]
 • Zelda Wii kommer att utnyttja Wii MotionPlus. Enligt Satoru Iwata gör MotionPlus-stödet mycket för kontrollen i spelet. It better! [Källa]
 • Det nya Zelda-spelets grafiska stil är inte bestämd ännu. Det är tydligen möjligt att den blir annorlunda än något annat vi har sett i serien tidigare. [Källa]
 • Zelda Wii blir annorlunda än alla tidigare titlar i serien. Shigeru Miyamoto underströk dock senare att spelet inte kommer att bli radikalt annorlunda. Det är fortfarande ett Zelda-spel, trots allt. [Källa]
 • Förändringarna har något att göra med spelets struktur. Återigen, vi vet inte säkert vad detta innebär. Eiji Aonuma (producent) utlovar dock en ”fresh surprise”. [Källa]

Det här är mer eller mindre allt vi kan konstatera i dagsläget. Det är inte mycket, men det kan sammanfattas i en intressant mening: Det nya Zelda-spelet till Wii kommer inte att bli ett Zelda i mängden. Om det kommer att leda till seriens undergång eller dess pånyttfödelse får vi förhoppningsvis veta någon gång under 2010.

En kommentar

 1. Peter skriver:

  Härligt med en sammanfattning.
  Jag är jättepeppad på det nya Zelda:t

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig