Följ vår...

Nintendo: Tre miljoner sålda Wii-enheter i USA under december

Då NPD Group ännu inte har släppt siffrorna över decemberförsäljningen i USA vet vi ännu inte med säkerhet hur julhandeln fördelades mellan konsolerna, men Nintendo of America tror sig ha koll på läget. Enligt deras estimeringar såldes tre miljoner exemplar av Nintendo Wii i landet under december månad.

Nintendo bedömde även att Nintendo DS och DSi slog försäljningsrekordet för spelkonsoler i landet under året, och att New Super Mario Bros. Wii:s livstidsförsäljning kommer att vägas in på fyra miljoner exemplar.

“The millions of people who bought Nintendo hardware during the holidays can look forward to enjoying great games on those systems now and in the future,” sade Nintendo of Americas Cammie Dunaway.

Parallellt har Nintendo of Europe tillkännagivit att de nu har sålt 40 miljoner exemplar av Nintendo DS och 20 miljoner exemplar av Nintendo Wii i vår världsdel.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig