Följ vår...

Capcom: Fler förseningar kan komma

Capcom tillkännagav nyligen att Super Street Fighter IV, Lost Planet 2 och det västerländska släppet av Monster Hunter Tri har försenats på obestämd tid – och idag avslöjar företaget att fler titlar kan komma att följa deras exempel.

“The main reason is our outlook for a sales recovery in the home video games business. However, due to the delay in the launch of titles originally scheduled for this fiscal year, we may not introduce all of the titles that are planned for the next fiscal year.

Consequently, we will have to reexamine the title lineup in the next fiscal year and afterward from the standpoint of achieving sustained growth. In addition, we believe that the online game business will be another major source of growth in sales and earnings.”

Capcom sade samtidigt att de planerar att låta utländska studios utveckla nya spel i deras etablerade serier så att Capcoms egna studios kan fokusera på nya varumärken. En representant från Capcom sade att Bionic Commando, som utvecklades av den nu nedlagda svenska studion GRIN, ”demonstrated the difficulty of outsourcing the development of [a] new title to overseas companies.”

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig