Följ vår...

Rykte: Intel hoppas att Nintendo använder Larrabee-processorn i nästa Wii

Hiroshige Goto, skribent hos den japanska tekniksajten Impress Watch, har rapporterat att processortillverkaren Intel försöker övertyga Nintendo att använda deras kommande Larrabee-processor i konsoluppföljaren till Nintendo Wii. Processorn skulle ursprungligen ha släppts nästa år, men Intel har nyligen rapporterat att de har stött på problem i utvecklingen och att den nu saknar releasedatum.

Vi kan utläsa ett par saker av det här, förbehållet att Hiroshige Gotos uppgifter stämmer. 1)  Nintendo jobbar på en uppföljare till Nintendo Wii, men 2) har ännu inte bestämt sig för vilken processor de ska använda, vilket 3) betyder att den ännu är på ett tidigt stadium, och 4) då Larabee är en bra mycket kraftigare processor än IBM:s Broadway som den nuvarande Wii-modellen använder finns det en möjlighet att en eventuell uppföljare blir mycket mer kraftfull.

Spekulationer, naturligtvis. Men man kan alltid hoppas.

En kommentar

  1. Värt att poängtera är att Larrabee primärt är en GPU, inte en CPU, så den borde jämföras med ATI Hollywood snarare än IBM Broadway.

    Men intressanta rykten i vilket fall!

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig