Följ vår...

Nintendo Wii; här är ditt 2010

Tack vare ensamma höjdpunkter som New Super Mario Bros. Wii, Wii Sports Resort och Punch-Out!! lyckades Nintendo Wii-ägarna klara sig genom 2009 utan att behöva glänta allt för mycket på de exklusiva titlarna till Xbox 360 och PlayStation 3. 2010, å andra sidan, ser ut att kunna bli året då de spelare som fortfarande är Wii-lösa plockar fram plånboken för att få ta del av den drös av heta spel som både Nintendo och tredjepartsutvecklarna släpper under året.

Nästa del i The Legend of Zelda-serien kommer med största sannolikhet inte hinna släppas innan klockorna klämtar för 2011, men när titlar som Super Mario Galaxy 2, Metroid: Other M och No More Heroes 2: Desperate Struggle håller oss sällskap ska vi förhoppningsvis klara oss ändå. Utan inbördes ordning följer de spel vi tycker att du bör hålla extra koll på under de kommande tolv månaderna.

Nya Zelda-spelet (Mer information)

I dagsläget vet vi mycket lite om det nya Zelda-spelet, men Nintendo har åtminstone avslöjat något: Det släpps i slutet av 2010! Eiji Aonuma, spelets producent, har dessutom berättat att de kommer att förändra seriens struktur på något sätt. Exakt vad det innebär får vi förhoppningsvis veta på E3-mässan i juni.

För mer information om det nya Zelda-spelet, läs Det vet vi om det nya Zelda-spelet till Nintendo Wii.

Super Mario Galaxy 2 (Mer information)

Hur överträffar man det spel som många har kallat det bästa plattformsspelet någonsin? Gör det snabbare, svårare och stoppar in en folkkär grön dinosaurie vid namn Yoshi, enligt Nintendo. Vi vill egentligen inte ta ut spelglädjen i förskott, men vi har svårt att se hur det här skulle kunna bli något annat än helt fantastiskt.

Metroid: Other M (Mer information)

Nintendo och Team Ninja tar över Metroid-facklan och presenterar en ny variant på konceptet, bestående av till lika delar sidoscrollande äventyrande och förstapersonsaction. En symbios mellan de tidiga spelen och Retro Studios moderna tolkning, om man så vill. Och det ser oerhört lovande ut.

Epic Mickey (Mer information)

Disneyspel är inte vanligtvis något som väcker spelarnas intresse, men när det är Warren Spector – skaparen av Deus Ex-spelen – som står bakom rodret är det svårt att inte bli en smula upphetsad. Om han och Junction Point Studios kommer att leva upp till förväntningarna med det här plattformsäventyret återstår att se.

Sin & Punishment 2 (Mer information)

De japanska utvecklarna Treasure, kända från titlar som Ikaruga och Gunstar Heroes, återvänder med uppföljaren till den högt aktade shooter-titeln Sin & Punishment från Nintendo 64-eran. Anser du dig vara en hardcore-spelare? Då ingår du i det här spelets målgrupp. Det når Europa under första kvartalet 2010.

Red Steel 2 (Mer information)

Vi fick möjlighet att spela Ubisofts svärdsvingartitel på GamesCom-mässan i augusti, och blev tyvärr inte speciellt imponerande. Men med förhoppningar om att Ubisoft har lärt sig från misstagen i originalet och med tanke på möjligheterna med Wii MotionPlus-stödet är vi villiga att ge Red Steel 2 en chans till.

Arc Rise Fantasia (Mer information)

De nystartade Luminous Arc-utvecklarna Imageepoch ger Nintendo Wii-ägarna en välbehövd dos av rollspel i klassiskt snitt med Arc Rise Fantasia. Positiva japanska recensioner och köpglada japanska konsumenter bådar gott för Europa-släppet som sker någon gång under 2010.

Monster Hunter Tri (Mer information)

Monster Hunter-serien har länge varit Capcoms största kassako i Japan, men först nu försöker företaget etablera varumärket i västvärlden. Monster Hunter Tri har sålts i miljontals exemplar och betygsattes med 40/40 av Famitsu, men det är i dagsläget osäkert huruvida spelet kommer att hinna släppas under 2010 eller inte.

No More Heroes 2: Desperate Struggle (Mer information)

Det som utmärkte No More Heroes var inte dess färgstarka karaktärer eller ”fantasifulla” handling, utan mängderna med blod. Det, och att det dessutom var ett riktigt bra spel. Utvecklarna utlovar både mer blod och underhållning i uppföljaren, plus en hel del förbättringar. Vi håller tummarna för Wii MotionPlus-stöd.

The Grinder (Mer information)

The Conduit-utvecklarna High Voltage Software återvänder med en ny actiontitel och en förbättrad motor med stöd för mängder med fiender på skärmen samtidigt. Utvecklarnas förmåga att utnyttja Nintendo Wii:s prestanda uppmuntrar oss att hålla ögonen på The Grinder, och vi håller tummarna för att High Voltage lyckas hitta en utgivare.

Super Monkey Ball Step & Roll (Mer information)

SEGA:s återkommande Monkey Ball-serie gör sig åter påmind genom Super Monkey Ball: Step & Roll, som försöker göra ett avtryck bortom de andra spelen i serien genom Nintendo Wii:s balansbräda. I mitten av februari får vi veta huruvida de har lyckas eller inte.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig