Följ vår...

Nintendo DS; här är ditt 2010

2010 står runt knuten, och det gör också Nintendo DS sjätte år på marknaden och den fjärde  iterationen av konsolen: Nintendo DSi XL. XL-modellen av Nintendos bärbara blir större än någon tidigare, och storlek ser ut att bli ett genomgående tema under Nintendo DS 2010. Episka rollspel som Dragon Quest IX och Golden Sun DS dominerar releaselistorna.

För att se till att du är förberedd för det nya året har vi sammanställt en lista över de åtta största Nintendo DS-titlarna att släppas under 2010. Med spel som The Legend of Zelda: Spirit Tracks, Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story och Grand Theft Auto: Chinatown Wars har 2009 varit ett av konsolens bästa år någonsin, och även om Nintendo ser ut att släppa få egenutvecklade titlar under de närmaste tolv månaderna ser tredjepartsutvecklarna till att vi inte behöver sitta helt spellösa.

Utan inbördes ordning följer de titlar du bör hålla koll på under 2010. Mycket nöje!

Okamiden (Mer information)

Capcoms bärbara uppföljare till Cloverleafs universellt hyllade PlayStation 2-titel Okami introducerar oss till Chibiterasu; en mindre och betydligt gulligare variant av Amaterasu. Kombinationen av Nintendo DS rörelsekänsliga skärm och Okamidens Celestial Brush-funktion bör fungera alldeles utmärkt.

Pokémon HeartGold and SoulSilver (Mer information)

Man skulle kunna hävda att Pokémon HeartGold och SoulSilver är inget mer än en upphottad remake av Pokémon Gold och Silver från 1999, och… Man skulle förmodligen ha rätt. Men Pokémon Gold och Silver var fantastiska spel när det begav sig, och vi skulle bli förvånade om remaken visar sig bli något annat.

Golden Sun DS (Mer information)

Det tredje spelet i Golden Sun-serien tillkännagavs vid E3 2009, och möttes av jubelrop av applåder från publiken. Utöver att det planeras att släppas under nästa år har vi tyvärr fått veta mycket lite om det sedan dess, men med seriens historia i åtanke vågar vi hoppas på ett rollspel utöver det vanliga.

Dragon Quest IX (Mer information)

Efter att ha bevittnat hur japanerna har gått bananas över den senaste delen i Dragon Quest-serien hoppas vi nu att Dragon Quest IX hittar vägen till västvärlden. Releasedatum har inte tillkännagivits ännu, men förhoppningsvis får vi se spelet på svenska butikshyllor innan klockorna klämtar för 2011.

Professor Layton and The Final Time Travel (Mer information)

Nej, inte heller det tredje spelet i Level 5:s äventyrspusselserie har Europa-bekräftats ännu, men med tanke på att de två föregående möttes av både lovord och köpglada konsumenter tvivlar vi inte på att det kommer att hitta till västvärlden förr eller senare. Vi hoppas bara att det blir förr snarare än senare.

Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth (Mer information)

Man skulle kunna klaga på att Ace Attorney-spelen inte har förändrats sedan originalet, men i vissa fall är ”mer av samma” precis vad vi vill ha. Såvida Capcom inte lyckas schabbla bort ett gyllene koncept blir Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth ett sådant fall.<

Puzzle Quest 2 (Mer information)

Betraktade var för sig var varken pussel eller rollspelsdelen av Puzzle Quest särskilt imponerande, men kombinationen av de båda var farligt beroendeframkallande. Utvecklarna lovar att uppföljaren Puzzle Quest 2 blir minst lika förödande för vår fritid. Vi har ingen anledning att misstro dem.

WarioWare D.I.Y. (Mer information)

Det sjätte spelet i WarioWare-serien nöjer sig inte med att låta dig spela utvecklarnas minispel – i WarioWare D.I.Y.får du skapa dina egna och, om du så vill, dela med dig av dem till andra via Wi-Fi. Det är ett ambitiöst projekt, och vi håller tummarna för att Nintendo lyckas leverera.

En kommentar

  1. Caniggia skriver:

    Phoenix Wright är helt klart det jag ser fram i mot mest. Har tre av de spelen. Sen kommer det ett till Wii också. Mumma.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig