Följ vår...

Dragon Quest IX slår serierekord

Dragon Quest IX: Sentinels of the Starry Skies – Torn bredvid logotyp

Den japanska speltidningen Famitsu har rapporterar att Nintendo DS-rollspelet Dragon Quest IX: Sentinels of the Starty Skies har skeppats i över 4,15 miljoner exemplar. Det innebär att spelet har skeppats i fler exemplar än något tidigare i Square Enix 25 år gamla rollspelsserie. Dragon Quest VII hade det tidigare rekordet.

Notera att spelet inte har sålts i 4,15 miljoner exemplar; det är bara mängden exemplar som har skeppats från tillverkaren till butikerna. Imponerande siffror icke desto mindre. När Yoichi Wada, Square Enix verkställande direktör, sade att han trodde att spelet skulle säljas i 5 miljoner möttes han av skeptisism och hån, men nu verkar det som att hans förutsägelse kan komma att slå in ändå.

Dragon Quest IX når västvärlden någon gång under 2010.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig