Följ vår...

Nya detaljer om Prince of Persia: The Forgotten Sands, släpps till DS/Wii

Prince of Persia: The Forgotten Sands – Prinsen närmar sig staty koncept

Ubisoft har tillkännagivit att Prince of Persia: The Forgotten Sands kommer att släppas till Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Portable, PC samt – märk väl – Nintendo Wii och Nintendo DS.

Prince of Persia: The Forgotten Sands kommer att bli en direkt uppföljare till Prince of Persia: The Sands of Time från 2003, och berättar hur prinsen återvänder till sitt palats efter en resa bara för att finna det belägrat av en mäktig armé. Prinsen bestämmer sig för att använda The Sands of Time – ett timglas som låter dess ägare kontrollera tiden – för att slå tillbaka mot den okända fienden och rädda kungariket.

Ubisoft utlovar ”huge-scale multi-enemy combat”, ”acrobatic prowess in gigantic environments”, ”unforgettable set pieces” och mycket mer. Utöver att kontrollera tiden kommer prinsen även kunna använda naturen till sin fördel – hur framgick inte. Under huven hittar vi Anvil-motorn, som Ubisoft även använde i Prince of Persia från 2008 och det nyligen släppta Assassin’s Creed II.

Som man kan förvänta sig utlovar Ubisoft även ”en annorlunda upplevelse” till de som införskaffar Nintendo Wii eller DS-versionen av spelet. Vad det innebär mer specifikt får vi förhoppningsvis veta inom kort. Du hittar ett par koncept-bilder nedan.

Prince of Persia: The Forgotten Sands släpps i maj 2010.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig