Följ vår...

Hårdvaruförsäljningen i USA november 2009

Nintendo Wii – Konsol och dosa med logotyp

NPD Company har släppt de senaste siffrorna över hårdvaruförsäljningen i USA under den föregående månaden, och det verkar som att amerikanernas julklappspengar till stor del hamnar i Nintendos fickor.

Nintendo Wii-försäljningen vägdes in på 1,26 miljoner exemplar, vilket är mer än dubbelt så mycket som försäljningen från oktober månad. Nintendo DS hade också en framgångsrik månad. Med 1,7 miljoner exemplar såldes den i fler exemplar än någon annan bärbar spelkonsol under november månad – någonsin. Hela listan följer.

 1. Nintendo DS – 1 700 000
 2. Wii – 1 260 000
 3. Xbox 360 – 819 000
 4. PlayStation 3 – 710 400
 5. PSP – 293 900
 6. PlayStation 2 – 203 100

I det pressmeddelande Nintendo skickade ut som svar på NPD:s siffror konstaterade de att Nintendo DS aldrig har haft en lika framgångsrik månad och att över 23 miljoner amerikanska hushåll nu har ett Nintendo Wii.

“Nintendo products top Amazon.com’s Most Wished For and Most Gifted lists for video games, and Wii remains at or near the top of the most-searched for video game terms on Yahoo!,” sade Nintendo of Americas Cammie Dunaway. “As families and friends gather for the holidays, Nintendo games offer the best shared experiences.”

Fyra av Nintendos titlar hamnade i topp tio-listan för mjukvaruförsäljning i USA under november. Av dem hamnade New Super Mario Bros. Wii högst upp med en tredjeplats, strax bakom Xbox 360- och PS3-versionerna av Call of Duty: Modern Warfare 2. Andra titlar som lyckades klättra upp på listan var Wii Sports Resort (580 000 exemplar), Wii Fit Plus (490 000 exemplar) och Mario Kart Wii (310 000 exemplar).

Nintendo har även publicerat siffror över hur många exemplar deras spel har sålts i under hela 2009. Fortfarande enbart i USA, dock. Du hittar listan nedan.

 • Wii Fit – 3,5 miljoner exemplar
 • Wii Sports Resort – 2,4 miljoner exemplar
 • Mario Kart Wii – 2,2 miljoner exemplar
 • Wii Play – 2,1 miljoner exemplar
 • Pokémon Platinum Version – 1,9 miljoner exemplar
 • New Super Mario Bros. Wii – 1,4 miljoner exemplar
 • Wii Fit Plus- 1,1 miljoner exemplar

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig