Följ vår...

Nintendo Wii fyller tre år idag

Nintendo Wii – Konsol och dosa med logotyp

Tiden flyger förbi, visst gör den? Den 6 december 2006 nådde Nintendos kombatant i den sjunde konsolgenerationen svenska butiker, vilket innebär att den idag fyller tre år. Grattis Nintendo, och grattis Bergsala!

Så här skrev Aftonbladet den kvällen:

”Klasen av medarbetare som samlats på nöjesredaktionen för att spela eller beskåda ‘Wii Sports’, där man bland annat kan spela tennis eller bowla, kan vara en indikation på att Nintendo får rätt. Just nu står det runt tio personer runt paret som spelar tennis. Och det räcker med att lyssna för att förstå att de tycker det är roligt.

– Det är skitroligt att man måste röra på sig och inte bara sitta ner. Det kommer att vara ett kul sällskapsspel eftersom det är roligare att se folk spela, säger nöjets Susanne Nylén som inte spelar tv-spel i vanliga fall.”

Tre år senare och med facit i hand kan vi bara konstatera att Nintendo Wii hittade sin målgrupp i personer som Susanna Nylén, personer ”som inte spelar tv-spel i vanliga fall”. Det är inte för inte att konsolen är den snabbast sålda någonsin i Storbritannien.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig