Följ vår...

Mario är den mest populära spelkaraktären genom tiderna

Super Mario Galaxy – Mario flyger

Det är nu officiellt; Mario är den mest populära spelkaraktären genom tiderna. Enligt en undersökning genomförd i hela Europa på initiativ av YouGov är Nintendos italienske rörmokare den spelkaraktär som tilltalar mest människor, och slår därigenom stjärnor som Lara Croft, Sonic, Master Chief från Halo och till och med Pacman själv.

Majoriteten av deltagarna i undersökningen kände direkt igen Koji Kondos berömda Mario-tema, som introducerades i det första Super Mario Bros. – det om något ger en fingervisning om hur allmänkänd italienaren har blivit. Med med tanke på att Mario vid det här laget har varit med i över 100 spel som sammanlagt har sålts i över 200 miljoner exemplar på 20 år kanske det inte bör komma som någon större överraskning.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig