Följ vår...

Hideki Kamiya var intresserad av att göra en Okami-uppföljare

Okami – Vargen från bakgrundsbild

Hideki Kamiya, speldesignern bakom titlar som äventyrsspelet Okami och plattformaren Viewtiful Joe, har sagt att han var intresserad av att utveckla en uppföljare till Okami – tills han fick höra att någon annan hade påbörjat det arbetet redan.

“I don’t have the rights to any of the IPs that I’ve made,” sade Kamiya. ”They belong to the companies that publish them, and they’re a business so they have a right to exploit those IPs as they want…. However, to be completely honest, I’d love to do them myself. Up until very recently I really felt someday I wanted to make a sequel to Okami, and there were others who wanted me to as well.”

”But then the other day I heard the announcement that someone else would be making a sequel and now I’m just not interested in it anymore. Once someone else touches a world that you yourself created it stops being yours. There is no point in making a sequel when the world doesn’t belong to you.”

Vi antar att han med uppföljare syftar på Nintendo DS-titeln Okamiden, som utvecklas av Capcom – Okamis utgivare – och tillkännagavs för några månader sedan. Den enda serie han säger sig vara intresserad av att återvända till nu är tydligen plattformsserien Viewtiful Joe.

”Viewtiful Joe is probably all I’ve got left. That story is incomplete so I’d like to finish it someday. But that would probably be the most difficult one to do [laughs].”

Hideki Kamiya är idag anställd hos Platinum Games, där han jobbar på Xbox 360- och PlayStation 3-titeln Bayonetta. Den når västvärlden i början av nästa år.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig