Följ vår...

Aonuma: Twilight Princess var ”en startpunkt” för nästa Zelda

Zelda Wii – Konceptbilden från E309

Enligt Eiji Aonuma, producenten för The Legend of Zelda-serien, utgick Nintendo från vissa aspekter av The Legend of Zelda: Twilight Princess från 2006  när de påbörjade utvecklingen av det nya Zelda-spelet till Nintendo Wii.

“With Twilight Princess, we challenged ourself to create the most vast and realistic world the series had ever seen, but we don’t feel that we were able to fully complete this objective. With that as a starting point for our improvements to the series in the future, we are of course working on a new game for Wii,” sade Aonuma till IGN.

”For any game to be remembered for a long time, just like Ocarina of Time was, the game must give the strong impression that it has set a new starting point for future sequels to build upon. We are working to further improve upon the experiences found in Twilight Princess so that our future games can realize these innovations.”

Vissa element från The Legend of Zelda: Twilight Princess ser alltså ut att bevaras i dess uppföljare, men trots det tror jag inte att vi bör oroa oss för att det nya Zelda-spelet kommer att sakna egna idéer. Eiji Aonuma har tidigare sagt att det kommer att introducera en ”struktur” av ett slag som vi inte har sett i tidigare spel i serien. Exakt vad det betyder förklarade han dock inte.

Med lite tur kommer vi att få se mer av nästa The Legend of Zelda-spel på E3-mässan i juni.

En kommentar

  1. Peter skriver:

    Åhh vad underbart med mer info om nya Zelda. Jag älskade Twiligth Princess och hoppas att det här kan bli ännu bättre.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig