Följ vår...

Nintendo Wii slår försäljningsrekord i Storbritannien

Nintendo Wii – Ståendes konsol bredvid WiiMote

Nintendo har tillkännagivit att sex miljoner exemplar av Nintendo Wii har sålts under de tre senaste åren i Storbritannien. Det innebär att Nintendos stationära nu är den snabbast säljande spelkonsolen i landet genom tiderna.

Nintendo Wii nådde de storbritanniska spelbutikerna den 8 december 2006, och den makalösa milstolpen uppnåddes under veckan som slutade den 28 november 2009. De hade till och med en marginal på en dryg vecka. Inte illa.

Du hittar hela pressmeddelandet nedan.

NINTENDO’S Wii SELLS OVER SIX MILLION UNITS IN LESS THAN THREE YEARS TO BECOME FASTEST EVER SELLING HOME CONSOLE IN UK HISTORY

3rd December 2009 – Figures released today courtesy of the UK’s leading independent music, video and software performance and sales tracking company, Chart Track-GfK, show Nintendo’s home console, Wii, has now sold more than six million units in the UK alone since launch.

The landmark figure, achieved in less than three years on sale, makes Wii the fastest selling video game console in UK history and the quickest ever to reach six million units sold. Wii was originally launched in the UK on 8th December 2006 and officially passed six million UK sales week ending 28th November 2009.

Commenting on the six million sales figure, David Yarnton, General Manager, Nintendo UK added: ““With its inclusive, family friendly and fun nature, we’re very pleased Wii seems to have captured the imagination of over six million families across the UK and reached such a landmark sales figure in such a short space of time. We’ll work even harder to ensure that the interest in Wii stretches over months and years, appealing to people of all ages and gaming experience.”

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig