Följ vår...

Sonic Classic Collection bekräftat för Nintendo DS

Sonic The Hedgehog – Titelskärmen på originalspelet

För några dagar sedan berättade vi att ett rykte pekar på att en ny samling av Sonic-spel, kallad Sonic Classic Collection, är på väg till Nintendo DS. SEGA har nu bekräftat att ryktena stämmer.

Sonic Classic Collection släpps till Nintendo DS under mars månad nästa år, och kommer att innehålla SEGA MegaDrive-klassikerna Sonic The Hedgehog, Sonic The Hedgehog 2, Sonic The Hedgehog 3 och Sonic & Knuckles. Bortsett från att man nu kan spara mitt i banorna är spelen oförändrade.

“Sonic Classic Collection for DS will allow a new audience to enjoy a timeless collection of games, whilst older Sonic fans can revel in the nostalgia of playing their favourite Sonic titles. It’s a perfect amalgamation of heritage and new generation entertainment”, sade Gary Knight, marknadsföringsdirektör hos SEGA Europe.

För att ytterligare spela på konsumenternas nostalgiska strängar ger Sonic Classic Collection oss också möjligheten att låsa upp filmer och bilder från seriens tjugoåriga historia. Mars 2010, alltså. Du hittar ett par extremt lågupplösta bilder från samlingen nedan.

En kommentar

  1. jonas skriver:

    *suck* Vilken Sonic-samling är det här i ordningen? Femte, sjätte? Snacka om att leva på gamla meriter…

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig