Följ vår...

Nintendo: 80% av de kvinnliga primära spelarna äger ett Wii

Nintendo Wii – Tjej/Kvinna spelar

Det verkar som att Sonys och Microsofts kommande rörelsekontroller har en utmaning framför sig, då Nintendos lilla vita för tillfället verkar dominera den kvinnliga målgruppen närmast totalt. Vid en konferens i New York avslöjade Reggie Fils-Aime, chef för Nintendo of America, att 80 procent av de kvinnliga primära spelarna (primära = de i hushållet som använder konsolen mest) äger ett Nintendo Wii.

Han sade att även att Nintendo uppskattar antalet kvinnliga primära spelare i USA till elva miljoner. Det innebär att cirka 9 miljoner kvinnliga spelare i USA har ett Nintendo Wii ståendes under TV-bänken. Eller i garderoben.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig