Följ vår...

Studie: Wii Sports ger bättre träning än Wii Fit

The American Council on Excercise har tagit initiativ till en studie som ämnar att undersöka hur effektivt Wii Fit är som träningsredskap. De har tagit hjälp av John Porcari, Alexa Carroll och Carl Foster, hälso- och träningsexperter från University of Wisconsin.

Studien genomfördes med 16 frivilliga män och kvinnor mellan 20 och 24 år gamla, och medan resultaten visar att ”allt är bättre än inget” ansåg träningsexperterna att Wii Fit inte ger en tillräckligt hård träning på egen hand, och bör därför användas i kombination med andra träningsformer.

“I guess anything is better than nothing, but we were a little bit underwhelmed with the exercise intensity of some of the exercises,” sade John Porcari. “The Wii Fit is a very, very mild workout.”

“You’re better off doing Wii Sports than Wii Fit. In Wii Sports there’s more jumping around, and you’re not constrained by having to stand on the balance pad. I just think there’s much more freedom of movement and you get a better workout.”

“Since using the Wii Fit alone may not produce results that meet recommended physical activity guidelines,” noterade Alexa Carroll, “it is important that individuals participate in additional exercises to effectively reach these guidelines.”

Om du vill veta mer om Wii Fits lämplighet som träningsredskap hittar du ett PDF-dokument med studiens resultat här.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig