Följ vår...

Analytiker: PS3 räddades av Wii

Efter flera år av motgångar verkar PlayStation 3:s tid slutligen ha kommit. Vissa skulle hävda att det är tack vare nya spel, med Uncharted 2: Among Thieves i spetsen, andra skulle påstå att det är Blu-Rays framfart som Sony har att tacka. DFC Intelligency håller dock inte med.

“The main danger Sony faced was that the Xbox 360 would become embedded as the system of choice,” skriver företaget i en ny rapport.

“Instead consumers flocked to the Nintendo Wii. The Xbox 360 had solid sales, but they have not been enough to give Microsoft anywhere near a breakout market position.”

Rapporten förutspår vidare att om Nintendo Wii-försäljningen tappar momentum till julsäsongen kan PlayStation 3:s nya, lägre pris och släppet av God of War III bidra till att konsolens popularitet ökar.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig