Följ vår...

Iwata: Nintendo Wii har kört fast

Satoru Iwata, verkställande direktör för Nintendo, har sagt att trots att Nintendo Wii har tappat momentum är han övertygad om att den nya prissänkningen kommer att få fart på försäljningen igen.

“Wii has stalled,” sade Iwata under en presskonferens. “We were unable to continually release strong software, and let the nice mood cool. We were unable to show a new game to become ‘the next thing.’ In the game market, once you’ve lost the momentum, it takes time to recover.

“With the price drop, sales returned to a certain level, but they just did not reach the level of last year around this time. We decided that it would be difficult to sell enough to recover from the poor performance of the first half of the year.”

“In order to reach it [20 million units], we’ll have to move quite a large quantity, but it’s a figure we released after having felt the momentum returning [based off the price drop].”

Nintendos intäkter har minskat med 58,6 procent jämfört med samma period förra året, och företaget har sänkt deras förväntade försäljning av Wii-konsoler under finansåret 2009 från 26 miljoner enheter till 20 miljoner enheter.

Skriv en kommentar till artikeln

Copyright © Anders NorénKontakta mig